LOCO Coffee Heemstede Specialty Coffee

"Iets wat al lang op ons verlanglijstje staat – samen ondernemen en het starten van een fijne koffiebar."


- Lotte en Constantijn -


Halverwege 2020,


in een voor Nederland ongekend moeilijke periode, besloten wij, onze koffiebar LOCO COFFEE te openen.


Het was na de eerste zware corona-periode toen ons oog viel op de voormalige schoenenwinkel aan de Julianalaan – naast de prachtige bloemenwinkel van onze buren van ‘t Blomke.

Een korte bezichtiging was genoeg; met wat aanpassingen konden wij hier onze droom waarmaken en een specialty koffiebar openen.

Na allebei te zijn opgegroeid in Haarlem, streken we in 2019 neer in Heemstede. Een nieuw thuis, niet ver van onze familie en vrienden, maar wel in een meer dan prachtige omgeving van groen, rust en ruimte. Wandelend door de Binnenweg/Raadhuisstraat begonnen onze ondernemers harten sneller te kloppen; er is hier ruimte voor iets wat al lang op ons verlanglijstje staat – samen ondernemen en het starten van een fijne koffiebar.

Een plek waar iedereen kan genieten van echt het allerlekkerste kopje koffie, in welke vorm dan ook.


Ook van een gezonde versnapering erbij zoals homemade vegan bananenbrood, taart, verse soep, croissantjes, sapjes en heerlijke broodjes. Alle gerechten op de kaart zijn geschikt voor vegetariërs, sommige ook voor veganisten.

Van vroeg open tot in de middag, iets wat wij zelf ook graag wilden toen we hier kwamen wonen. Begin je dag rustig met het beste bakkie koffie van Heemstede. Of kom na een wandeling, tijdens het boodschappen doen of na een rondje sporten door het Groenendaalse Bos een healthy juice drinken.


Tijd om zaken anders aan te pakken.


Alles wat we in huis hebben gehaald om de zaak in te richten staat in het teken van groen, gezond en gezellig. Dit zijn de grondbeginselen waar wij voor staan en hard aan werken.

Na inspiratie te hebben opgedaan tijdens onze gezamenlijke verre reizen, hebben we ervoor gekozen de complete inrichting en apparatuur uit hoogkwalitatieve gerecyclede materialen te realiseren. Er is immers al genoeg rotzooi en met behulp van een paar goede linker- en rechterhanden zijn wat oudere topproducten niet van nieuw te onderscheiden en klaar voor een tweede leven in LOCO COFFEE.

We werken veel met organische producten om onze huisgemaakte taarten, cakes, broodjes en soepen te maken. Ook de limonades en wijnen zijn biologisch – kortom;


Smaakvol en verantwoord genieten van alles wat we in huis hebben.

De koffie komt van onze duurzame partner White Label Coffee waar mensen met kennis en ultieme passie voor het vak de mooiste smaken branden. U als klant kunt altijd kiezen uit twee prachtige bonen die we in onze bonenmalers hebben klaarstaan. Onze ‘huisboon’ komt uit Brazilië en een wisselende boon op de moment afkomstig uit prachtige koffielanden als Peru en Ethiopië..

Theeliefhebbers kunnen bij ons terecht voor een bijzondere blend van biologische theesoorten geleverd door Citea. De oprichter; Dio Buchner woont ook in Heemstede, op een steenworp afstand van onze zaak.

Alle koffie en thee zijn ook in gerecyclede verpakkingen te koop om thuis nog verder te genieten van deze bijzondere producten.

Natuurlijk verkopen we alles ook ‘to go’ en uiteraard alles in verpakkingen die biologisch afbreekbaar zijn. We zijn ook erg trots op onze LOCO COFFEE-Rcup koffiebekers, gemaakt van gerecyclede koffiebekers – om het cirkeltje rond te maken.

Dat LOCO COFFEE absoluut niet onder het kopje doorsnee koffiebar valt, is te zien aan de unieke wandschildering waar het street art duo Pipsqueak Was Here!!! aan heeft gewerkt. Wederom iets dat dichtbij ons staat, liefde voor moderne kunst die veel (meer) terug zal komen in de zaak.

Met het motto van Pipsqueak in het achterhoofd kunnen we LOCO COFFEE niet beter omschrijven als:

‘The space where we let the bear within roam free’.


Bekijk ons menu